Agent gewond na aanval met mes nabij Maximiliaanpark

Agent gewond na aanval met mes nabij Maximiliaanpark
Belga / B. Doppagne

Aan het Brusselse Maximiliaanpark is deze ochtend een agent van de Brusselse lokale politie aangevallen met een mes. De agent raakte daarbij lichtgewond. Het parket bevestigt dat het niet om een terroristische aanval ging. 

Volgens het parket van Brussel voerden agenten van de Brusselse lokale politie rond 09u15 een controleactie uit in de omgeving van het Maximiliaanpark, zoals de voorbije weken regelmatig gebeurt. Ter hoogte van huisnummers 150 op de Antwerpsesteenweg stootten de agenten op een man die lag te slapen. Toen ze die wakker maakten en vroegen te vertrekken, keerde de man zich meteen tegen de agenten en toonde een mes.

Drie schoten

“De agenten sommeerden hem meermaals het mes te laten vallen en maakten gebruik van hun pepperspray toen hij dat niet deed», zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. «Ook na het gebruik van de pepperspray liet de man zijn mes niet vallen, maar viel hij één van de agenten aan. Die raakte daarbij lichtgewond aan het hoofd. Een andere agent opende daarop het vuur en vuurde drie schoten af.» De man met het mes werd in de borst en het been getroffen en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Egyptische veertiger

De neergeschoten man kon nog niet officieel geïdentificeerd worden, maar volgens betrouwbare bronnen zou het om een Egyptische veertiger gaan. Het Brusselse parket heeft twee onderzoeken geopend, één naar de aanval met het mes en één naar het vuurwapengebruitk door de politie.