Weyts vindt daling aantal verkeersdoden hartverwarmend

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dat het aantal mensen die in de eerste zes maanden van dit jaar ter plaatse om het leven kwamen bij een verkeersongeval op de Belgische wegen met 14 procent is gedaald, vindt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts hartverwarmend nieuws. Dat zegt hij in een reactie op de bekendmaking van de cijfers. In de eerste helft van 2018 vielen ter plaatse 191 doden bij verkeersongevallen, tegen 221 in dezelfde periode van 2017. De slachtoffers die tot 30 dagen na het ongeval aan hun verwondingen stierven, zijn daar niet in meegerekend.

"Dit zijn hartverwarmende cijfers", reageert Weyts. "In het begin van deze regeerperiode hebben we aangekondigd dat we alles in het werk zouden stellen om op zes jaar tijd te zorgen voor een halvering van het aantal Vlaamse verkeersdoden. Als de huidige tendens zich doorzet, dan gaan we dat doel effectief bereiken."

"Vele maatregelen die we nemen zijn inderdaad soms vervelend, zoals extra controles of een nieuwe rijopleiding. Maar als ze echt mensenlevens redden, dan zijn ze het meer dan waard", besluit Weyts.

bron: Belga