Philippe Close: "Eurostadion kan Brussel 4 tot 5 miljoen kosten"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De juridische afwikkeling van het Eurostadion op Parking C kan de stad Brussel 4 tot 5 miljoen euro kosten. Dat verklaarde Brussels burgemeester Philippe Close (PS) vandaag op Bruzz. De burgemeester herhaalde ook dat hij geen toekomst meer ziet in het project op Parking C en dat er naar een plan B gezocht moet worden voor de Rode Duivels. Het Eurostadion moest op Parking C verrijzen om één of meerdere wedstrijden van het EK 2020 te ontvangen. Maar bouwheer Ghelamco slaagde er door aanslepende procedures niet in om tijdig de nodige vergunningen vast te krijgen, waardoor de deadline van de UEFA verstreek. Daarop werd beslist om het project af te blazen, waarna de stad ook de erfpachtovereenkomst met bouwheer Ghelamco over het terrein van Parking C wilde verbreken. Maar Ghelamco, die het terrein gedurende 99 jaar ter beschikking kreeg voor een symbolische euro, is het daar niet zomaar mee eens.

Bruzz vroeg Close wat het Eurostadion-dossier nu echt aan de stad en dus de Brusselaar gekost zal hebben. De burgemeester antwoordde dat de stad een "klein risico" loopt door de beroepsprocedure van Ghelamco. "Het is waar dat de stad een risico loopt. Een klein risico van 4 à 5 miljoen euro. Al valt dat nog af te wachten, want de rechtbank moet nog beslissen over het beroep van Ghelamco. Het is ook nog niet zeker welke stappen Ghelamco nog wil zetten".

Voor Philippe Close komt er geen stadion op parking C. "We moeten op zoek gaan naar een plan B voor de Rode Duivels", aldus Close, die net als eerste schepen Alain Courtois (MR) aanvankelijk niet te vinden was voor een renovatie van het Koning Boudewijnstadion, maar daar nu wel open voor open staat.

bron: Belga