Ook mensen zonder papieren met strafblad vrijgelaten

Ook mensen zonder papieren met strafblad vrijgelaten

Er zijn wel degelijk mensen zonder papieren met een strafblad vrijgelaten uit de gesloten centra. Dat blijkt vandaag uit documenten die Het Nieuwsblad kon inkijken, en waar ook de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg over berichten. Vorige week moesten een 150-tal uitgeprocedeerde mensen zonder papieren, die in afwachting van hun uitzetting zaten opgesloten in centra in Brugge, Merksplas en Londerzeel, plaats maken voor trans­migranten. Volgens Francken zorgt die groep, die het Verenigd Koninkrijk wil binnenraken via ons land, voor meer overlast dan andere mensen zonder papieren, onder meer aan snelwegparkings en in de havens.

Maar nu blijkt dus dat tussen de vrijgelaten mensen zonder papieren wel degelijk mensen zaten met criminele feiten op hun kerfstok. Iets wat de Dienst Vreemdelingenzaken gisteren wou bevestigen noch ontkennen, schrijft de krant. Het kabinet-Francken zegt “dat de staatssecretaris geen zicht heeft op elk dossier”.

Francken krijgt voor zijn aanpak veel kritiek van de oppositie. Maar ook coalitiepartner CD&V vindt dat de staatssecretaris “niet moet toeteren, maar nieuwe opvangplaatsen openen”.

bron: Belga