Nazomer brengt ons nog terrasjesweer

door
Belga
Leestijd 2 min.

De zomer heeft zijn exit nog wat uitgesteld. Nog tot donderdag blijft het warm met meestal veel zon. Vrijdag trekt dan wel een regenzone over ons land en dalen de temperaturen naar normale waarden voor deze tijd van het jaar. Dat meldt het KMI. Deze namiddag blijft het zonnig met een sluier van hoge wolken. De maxima liggen tussen 22 en 26 graden. In de nacht wordt het licht bewolkt of helder. Het blijft zacht met minima tussen 12 en 17 graden. De wind waait eerst zwak uit zuid tot zuidoost en wordt daarna matig uit het zuiden.

Morgen is het zonnig. Geleidelijk verschijnt er wel veel bewolking over de westelijke helft van het land. Het is warm met maxima rond 21 graden aan zee en tussen 23 en 27 graden in de andere streken.

Tijdens de nacht van morgen op woensdag is het licht bewolkt met vooral hoge wolkenvelden. Hier en daar kan wat nevel ontstaan. De minima liggen rond 11 graden in Hoog-België, rond 16 graden aan zee en in de buurt van 14 graden in de meeste andere regio's.

Ook woensdag blijft het overwegend zonnig en droog, met in het noordwesten van het land af en toe wat meer wolkenvelden. Aan de kust en in de Ardennen verwachten we temperaturen rond 21 of 22 graden; elders klimt het kwik richting 24 of 25 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Donderdag verwachten we nagenoeg hetzelfde weerbeeld, met veel zon en eventueel wat meer bewolking in het noordwesten van het land. Maxima tussen 22 en 26 graden, bij een nog steeds matige wind uit zuid tot zuidwest.

Vrijdag trekt een regenzone van west naar oost over ons land. In de namiddag wordt het vanaf de kust opnieuw droog met opklaringen. De aangevoerde lucht is gevoelig frisser, waardoor de maxima niet veel hoger liggen dan 17 of 18 graden.

Zaterdag en zondag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af, met vooral zaterdag nog kans op wat regen of enkele buien. Met waarden tussen 17 en 19 graden liggen de maxima rond of net onder de gemiddelde waarden voor de tijd van het jaar.

bron: Belga