Audi Hockey League – Tom Boon redt Racing met vijf doelpunten van misstap in eigen huis tegen Orée

Audi Hockey League - Tom Boon redt Racing met vijf doelpunten van misstap in eigen huis tegen Orée
Audi Hockey League - Tom Boon redt Racing met vijf doelpunten van misstap in eigen huis tegen Orée

Na de derde speeldag van de Audi Hockey League zijn Racing en Waterloo Ducks de leiders in hun poules. De Watducks wonnen zondag in Gent een moeilijke wedstrijd (4-3) tegen hun ex-coach Pascal Kina. Sterkhouder Tom Boon bracht Racing dan weer eigenhandig voorbij Orée (5-3) door alle doelpunten aan Racing-zijde op zich te nemen. Racing leek de Brusselse derby in groep A te gaan verliezen nadat Loïc Sidler (10.) en Philippe Simar (17. en 44.) Orée op een 0-3 voorsprong hadden gebracht. Dat was echter buiten Tom Boon gerekend, die de Ukkelse ploeg met maar liefst vijf doelpunten (17., 29., 49., 52. en 69.) aan winst hielp. Red Lion Boon staat nu op kop van de topschuttersstand met zeven treffers.
Racing staat met 7 punten alleen aan de leiding in groep A. Het telt één punt meer dan eerste achtervolger en uittredend kampioen Dragons, dat de Antwerpse derby tegen Braxgata met 2-1 won. Beerschot, dat Antwerp klopte met 4-3, Braxgata en Orée volgen met 4 punten. Antwerp kon nog geen punt sprokkelen.
In groep B breiden de Watducks een vervolg aan hun foutloos parcours door met 4-3 van Gent te winnen, dankzij een doelpunt op strafcorner in het slot van Victor Charlet. De club uit Waterloo staat zo op de eerste plek en heeft 9 punten. Daring, dat met 3-4 is gaan winnen bij Herakles, volgt met 6 punten. Léopold won thuis met 6-0 tegen White Star en vervolledigt de top 3 met 5 punten. Herakles (4 punten) en White Star (0 punten) bungelen onderaan.

Bron: Belga