Antwerp sluipt top 3 binnen na winst tegen 10 Waregemnaren

Antwerp heeft gisteren met 5-1 gewonnen van Zulte Waregem op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League. De wedstrijd was na een halfuur gespeeld. De bezoekers keken dan al - met een man minder - tegen een 3-0 achterstand aan. Na amper tien minuten spelen stond het al 2-0 voor Antwerp na doelpunten van Lior Refaelov (7.), voor het eerst dit seizoen titularis, en Dino Arslanagic (10.). Zulte Waregem moest die achterstand bovendien met een man minder wegwerken nadat Damien Marcq in de veertiende minuut met rood naar de kant werd gestuurd. De Waregemse malaise was compleet toen Marvin Baudry in het strafschopgebied William Owusu (27.) neerlegde en die laatste vanop de stip de 3-0 op het bord zette.

In de tweede helft bezorgde Davy De fauw zijn aanhang in de 53e minuut een eerredder. Owusu maakte in de 62e minuut zijn tweede van de avond. Dieumerci Mbokani mocht nog zijn debuut maken voor Antwerp, hij stond de laatste twintig minuten op het veld. Faris Haroun (90.+1) zette in de blessuretijd de kers op de taart voor de thuisploeg.

Antwerp (15 punten) klimt zo naar de derde plek in de stand, op twee punten van Racing Genk en op vier punten van leider Club Brugge. Zulte Waregem is 13e en heeft vijf punten.