VIDEO. Vrienden maken reusachtige bruisbal voor in het zwembad

Wanneer je aan een bruisbal denkt, dwalen je gedachten misschien af naar een warm bad thuis of op hotel. Maar het kan ook wat groter aangepakt worden, dat blijkt uit een filmpje op het YouTube-kanaal Vat19. 

De mensen van Vat19 begonnen in juni namelijk aan de productie van ‘World’s Largest Bath Bomb’ en dat ziet er behoorlijk spectaculair uit.

Zwarte bom

De bath bomb woog uiteindelijk meer dan 900 kilogram. Er waren ook 31 zakken aan materiaal nodig om de bruisbal te bereiden. Wat daar dan allemaal inzat? Een deel maïszetmeel, een deel citroenzuur en nog wat baking soda, die werden samengevoegd in een cementmenger. De ‘bom’ werd uiteindelijk met kleurstof zwart gemaakt.

Allemaal laagjes

Uiteindelijk moest de hele groep verschillende lagen bath bomb op elkaar stapelen om er de grootste bruisbal op aarde van te maken. In de zon moest het ronde gevaarte bakken tot een groot geheel, waarna de andere kant van de bath bomb geproduceerd moest worden. Eenmaal klaar om in het zwembad gegooid te worden, zorgt het in ieder geval voor spectaculaire beelden die we je niet willen onthouden.