Vergiftiging Russische dubbelspion – Restaurant en straten in Salisbury afgesloten

In de Engelse stad Salisbury, waar de Russische ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter met zenuwgas werden vergiftigd, is zondag een restaurant afgesloten na een “medisch incident”. Ook de omliggende straten zijn geblokkeerd, zegt de politie in Wiltshire ’s avonds.
Slachtoffers zijn een vrouw en een man. De blokkades zijn bedoelde als preventieve maatregel. De patiënten zouden bij bewustzijn zijn en ter plaatse behandeld worden, zei een woordvoerster van de hulpdiensten aan het Britse nieuwsagentschap PA.
In Salisbury geldt sinds het geval-Skripal een verhoogde waakzaamheid. Vader en dochter Julia werden op 4 maart bewusteloos aangetroffen op een parkbankje in het stadje in het zuiden van Engeland. Ze moesten wekenlang intensief behandeld worden en ontsnapten maar nipt aan de dood.
Londen houdt het Kremlin verantwoordelijk voor de vergiftiging en onthulde de identiteit van de twee Russische hoofdverdachten. Moskou ontkent de beschuldigingen. De zaak leidde tot een zware diplomatieke crisis.

bron: Belga