Verenigde Staten knokken zich in halve finales tegen Kroatië weer langszij

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Verenigde Staten staan in de halve finales van de Davis Cup weer op gelijke hoogte met Kroatië. Sam Querrey (ATP 61) zorgde vandaag voor een stunt(je) door de Kroatische nummer 1 Marin Cilic (ATP 6) te kloppen. Na vier onderlinge duels staat het 2-2, de wedstrijd tussen Borna Coric (ATP 18) en Francis Tiafoe (ATP 40) wordt beslissend. Querrey klopte Cilic op het gravel in Zadar in vier sets: 6-7 (2/7), 7-6 (8/6), 6-3 en 6-4. De wedstrijd duurde drie uur en elf minuten.

Kroatië leidde na de twee enkelspelen van vrijdag met 2-0. Coric rekende eerst af met Steve Johnson (ATP 30), waarna Cilic Tiafoe klopte. In het dubbelspel gisteren milderden Mike Bryan en Ryan Harrison tegen thuisspelers Ivan Dodig en Mate Pavic.

De winnaar speelt eind november om de titel tegen titelverdediger Frankrijk. 'Les Bleus' zetten Spanje in Rijsel gisteren al na drie duels op een onoverbrugbare 3-0 achterstand. Vorig jaar won Frankrijk voor de tiende keer de Davis Cup door in de finale, ook in Rijsel, België te verslaan met 3-2.

Bron: Belga