Timmy Simons stelt nieuw veldritteam voor

door
Belga
Leestijd 2 min.

In de schaduw van de Muur van Geraardsbergen werd vandaag op de Vesten het veldritteam Creafin-Tüv Süd, van manager Timmy Simons, voorgesteld. De ploeg ging voorheen als Kempense CXV door het leven, maar kreeg net voor de start van het internationale veldritseizoen met Creafin-Tüv Süd een andere naam. Het team heeft zeven renners aan boord en met Geerte Hoeke één vrouwelijke renster. Creafin is een firma die zich specialiseert in hypothecaire kredieten, Tüv Süd is een onderneming die zich toelegt op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheidsoplossingen. Het wielershirt van de nieuwbakken veldritploeg is overwegend wit met blauw-oranje accenten. Het team heeft zich ondertussen al versterkt met Tim Merlier. Die zal vanaf 1 januari 2019 de kleuren van het kersverse team verdedigen. Bij de vrouwen komen er twee nieuwe krachten bij. De Italiaanse Eva Lechner fietst vanaf 1 oktober in het shirt van Creafin-Tüv Süd. Karen Verhestraeten doet dat vanaf 1 januari 2019. Algemeen manager is Timmy Simons. Sportdirecteur is de Nederlander Camiel van den Bergh en Marc Herremans neemt de sportieve coördinatie voor zijn rekening.

"Bedoeling is dat ik mijn jarenlange ervaring als topsporter ga overdragen op de rennerskern", legde Timmy Simons uit. "Ik ben niet te beroerd om toe te geven dat mijn kennis van het veldrijden beperkt is, maar daarvoor kunnen we terugvallen op Marc Herremans en Camiel van den Bergh."

Het team moet het voorlopig doen met Tsjechisch kampioen Michael Boros, de Zwitser Johan Jacobs, Braam Merlier, Sieben Wouters, Lander Loockx, Seppe Rombouts, Jarno Liessens en Geerte Hoeke, maar er zit dus voldoende versterking aan te komen. Bedoeling van de Creafin-Tüv Südploeg is om meermaals te wedijveren voor een podiumplaats. Simons blijft ook nog 'stille vennoot' bij het Pauwels Sauzen-Vastgoedserviceteam, een ploeg die hij enkele jaren geleden opstartte met Geert Vanhoof.

bron: Belga