Mooie nazomerweek op komst

Er is deze namiddag soms vrij veel hoge bewolking, maar de zon kan daar doorheen schijnen. De temperaturen liggen tussen 20 graden in Hoog-België en 23 graden in Vlaanderen. ’s Nachts blijft de sterrenhemel meestal gesluierd door hoge bewolking. In het uiterste westen verschijnt geleidelijk ook vrij veel lage bewolking. De minima liggen rond 8 graden in de Hoge Venen, rond 14 graden aan zee en tussen 10 en 13 graden elders, meldt het KMI. Ook morgen schijnt de zon door een laagje hoge wolken. Het wordt warm voor de tijd van het jaar met maxima tussen 22 graden in de Hoge Venen en 25 of lokaal 26 graden in Laag-België. Tijdens de nacht van morgen op dinsdag wordt het licht bewolkt tot helder. Het blijft warm, met minima tussen 11 en 18 graden.

Dinsdag is het nazomers met veel zon, af en toe wat hoge wolkenvelden en het blijft droog. Het kwik stijgt naar zo’n 25 graden in het centrum van het land.

Woensdag en donderdag blijft het nazomeren met veel zon en maxima steeds in de buurt van 25 graden.

Vrijdag trekt een regenzone in de voormiddag van west naar oost door het land. In de namiddag is het overwegend droog met opklaringen. Het is gevoelig frisser met maxima rond 17 graden.

Zaterdag is het vaak bewolkt maar blijft het droog bij maxima in de buurt van 19 graden. De vooruitzichten voor zondag zijn erg onzeker maar waarschijnlijk blijft het droog met regelmatig zon en maxima rond 22 graden.

bron: Belga