Jupiler Pro League - STVV smeert AA Gent eerste thuisnederlaag aan

AA Gent heeft zich zondagavond op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League verslikt in Sint-Truiden. Het werd 1-2 in de Ghelamco Arena. STVV moest de laatste vijf minuten met z'n tienen verder nadat Roman Bezus het veld diende te verlaten met een tweede gele kaart. AA Gent speelde een zwakke eerste helft en kwam na 21 minuten voetballen op achterstand na een goal van Alexis De Sart. Yves Vanderhaeghe besefte dat er iets moest veranderen en liet Dylan Bronn tijdens de rust invallen voor Arnaud Souquet. De Tunesiër bedankte in de 51e minuut met de gelijkmaker.

Sint-Truiden stelde zich echter niet tevreden met een gelijkspel en kwam opnieuw op voorsprong na een geweldige actie van de Japanner Daichi Kamada (80.). AA Gent kreeg in de laatste vijf minuten van de reguliere speeltijd nog een man-meer-situatie toen Roman Bezus mocht gaan douchen met een tweede gele kaart. De Buffalo's konden daar echter niet van profiteren en verloren zo voor het eerst dit seizoen voor eigen publiek.

In de stand is AA Gent vijfde met 13 punten. Dat zijn er zes minder dan leider Club Brugge. STVV wint voor de tweede keer op rij. De Kanaries (10 punten) klimmen naar de achtste plek in het klassement.