Jupiler Pro League - Standard bijt tanden stuk op Charleroi

door
Belga
Leestijd 2 min.

Standard heeft zaterdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League Charleroi niet over de knie kunnen leggen. De partij op Sclessin eindigde op 0-0. In een potige Waalse derby waren grote kansen in de eerste helft schaars. Charleroi-doelman Penneteau kwam iets over het kwartier hard in aanraking met de knie van teamgenoot Marinos, en moest lang verzorgd worden met een bloedende wonde aan het hoofd. De 37-jarige Fransman beet op de tanden en keepte, met een grote tulband om het hoofd, voort. Standard toonde de meeste drang naar voor, maar kon het bezoekende doel niet bedreigen. Charleroi kwam wel dicht bij de 0-1. Bruno zag zijn knal echter tegen de lat vliegen.

Standard wilde in de tweede helft snel de openingstreffer scoren, maar dat was buiten Penneteau gerekend. Het sluitstuk van de Henegouwers ondervond blijkbaar geen last van zijn hoofdblessure en hield twee kopballen van Emond uit doel. De wedstrijd bleef op slot zitten en de Luikse coach Michel Preud'homme gooide er dan maar Maxime Lestienne in, die zijn debuut bij de Rouches vierde. Toch was het Charleroi dat bijna raak trof - Ochoa redde nog net de afgeweken bal van Bruno. De tijd begon te dringen voor de thuisploeg, maar de defensie van de Carolo's en vooral keeper Penneteau gaven geen krimp meer. Fai moest in de extra tijd nog het veld verlaten met een tweede geel.

Standard (12 ptn) schiet in de stand niet echt op met een punt en is gedeeld vijfde, Charleroi (7 ptn) wordt gedeeld negende. De ploeg uit Luik trekt op de achtste speeldag naar de hoofdstad voor de Clasico tegen Anderlecht, Charleroi maakt de verplaatsing naar Waasland-Beveren. Op donderdag openen de Luikenaars eerst nog de groepsfase van de Europa League met een verplaatsing naar de Spaanse subtopper Sevilla.

Bron: Belga