Jupiler Pro League – Pyrotechnisch materiaal en omstreden spandoek bezorgen Antwerp 11.500 euro boete

Jupiler Pro League - Pyrotechnisch materiaal en omstreden spandoek bezorgen Antwerp 11.500 euro boete
Jupiler Pro League - Pyrotechnisch materiaal en omstreden spandoek bezorgen Antwerp 11.500 euro boete

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag 11.500 euro boete opgelegd aan Antwerp voor wangedrag van haar supporters. Daarvan is 3.500 euro het resultaat van het ‘Dood aan FCB’-spandoek in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge van 19 augustus. Het wansmakelijke spandoek, dat eerder al kortstondig opdook aan een supporterscafé, werd uitgerekend tijdens de 23e minuut van de topper in het Bosuilstadion bovengehaald. Die wordt door Club-fans steevast gebruikt om wijlen François Sterchele te herdenken. De politie had vooraf gevraagd het provocerende spandoek niet te tonen, ook niet buiten het stadion. Dat verzoek sloegen enkele supporters van de Great Old in de wind.
Ook een oproep om zeker geen Bengaals vuur mee te brengen en te ontsteken, werd niet door iedereen opgevolgd. Een kwartier voor het einde lanceerden enkelingen vuurwerk in tribune 2, blok MM. Een jonge vrouw raakte door Bengaals vuur lichtgewond. De politie had vooraf in een filmpje op sociale media nog gewaarschuwd voor de gevaren. Omdat het niet de eerste keer was dat Antwerp voor dergelijke feiten moest voorkomen, besliste de Geschillencommissie een boete van 5.000 euro op te leggen voor deze feiten. De totale boete voor het duel tegen Club Brugge, dat op 1-1 eindigde, bedroeg zo 8.500 euro.
Daar komt nog eens 3.000 euro boete bovenop voor incidenten tijdens de partij in Moeskroen. De Antwerp-supporters staken op Le Canonnier vlak voor de aftrap al vuurwerk af. Ook in minuut 72 en 81 werd het Bengaals vuur bovengehaald. Tussendoor gooiden supporters met volle bierbekers naar de doelman van Moeskroen.
Eerder dit seizoen kreeg de Great Old ook al 3.000 euro boete voor Bengaals vuur in de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk. Dat duel moest tijdelijk stilgelegd worden.

bron: Belga