Jupiler Pro League - Genk klopt Anderlecht, dat achterblijft met 1/9

door
Belga
Leestijd 2 min.

Racing Genk heeft zaterdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League Anderlecht geklopt met 1-0. Paars-wit kon nu al drie wedstrijden niet meer winnen en blijft achter met 1/9. Beide ploegen keken in de eerste periode vooral de kat uit de boom. Bij de thuisploeg toonde vooral Heynen zich bedrijvig, maar het vizier van de middenvelder stond niet op scherp.

Na de pauze was Anderlecht meteen gevaarlijk. Doelman Vukovic moest een afgeweken knal van Makarenko van onder de lat tippen. Aan de overkant was het wel raak, toen Sébastien Dewaest (49.) na een niet helemaal weggewerkte hoekschop de 1-0 binnenwerkte. Anderlecht leek snel de gelijkmaker te scoren, maar Dimata hield zonder het te beseffen de 1-1 van Makarenko uit doel. Halfweg de tweede helft kwam invaller Musona alleen voor doel - de Zimbabwaan besloot echter naast.

Aan de overzijde ging Genk op zoek naar de tweede treffer. Pozuelo, op vrije trap, en Trossard, met een knal, kregen de bal er niet in. Anderlecht drong nog aan, maar de overtuiging ontbrak en de thuisploeg hield makkelijk stand.

Genk (17 ptn) staat in de stand tweede, op twee punten van leider Club Brugge. Anderlecht (13 ptn) kon na zijn sterke start met vier zeges op rij nu al drie matchen niet meer winnen en staat gedeeld derde met AA Gent, dat zondag tegen Sint-Truiden speelt. Op de achtste speeldag ontvangt Anderlecht in de Clasico Standard, Genk maakt de verplaatsing naar Cercle Brugge. Beide teams komen donderdag eerst nog in actie in de Europa League. Anderlecht trekt op de eerste speeldag van de groepsfase naar het Slovaakse Spartak Trnava, terwijl de Limburgers de Zweden van Malmö ontvangen.

Bron: Belga