Belgen in het buitenland - Lukaku en Fellaini hebben met doelpunt en assist groot aandeel in zege Manchester United

Manchester United is zaterdag in de Engelse Premier League met 1-2 gaan winnen bij Watford. Met een doelpunt van Romelu Lukaku en een assist van Marouane Fellaini was de Belgische inbreng in de overwinning groot. Christian Kabasele speelde de hele partij bij Watford, maar de seizoensrevelatie liet voor het eerst punten liggen. Lukaku opende na 35 minuten de score door op het juiste moment voor doel op te duiken en met de buik de 1-0 binnen te duwen. Drie minuten later kopte Fellaini goed door naar Chris Smalling, die na een borstcontrole prachtig afwerkte. Andre Gray (65.) kwam nog met de aansluitingstreffer, maar Man U kon standhouden. Ook nadat Nemanja Matic in het slot naar de kant moest na zijn tweede gele kaart.

In Spanje kon Valencia alweer niet winnen. Tegen Real Betis bleef het team van Michy Batshuayi, die op de bank begon, steken op een scoreloos gelijkspel. Basthuayi mocht twaalf minuten voor tijd nog invallen, maar kon het tij niet keren. Met drie op twaalf komt Valencia stilaan in een kleine crisis terecht.

Thorgan Hazard vergaat het beter met Borussia Mönchengladbach, in de Duitse Bundesliga. Er werd zaterdag met 2-1 gewonnen van Schalke 04 na doelpunten van Matthias Ginter (3.) en Patrick Herrmann (76.) en een tegentreffer van Breel Embolo (90+3.). Hazard speelde de hele wedstrijd. Met zeven op negen is Mönchengladbach goed vertrokken.