Alvarez stoot Golovkin van zijn troon in de middengewichten

Alvarez stoot Golovkin van zijn troon in de middengewichten

De Mexicaan Saul Alvarez heeft zaterdagavond in Las Vegas een einde gemaakt aan de heerschappij van de Kazak Gennady Golovkin bij de middengewichten. Voor Golovkin was het de eerste nederlaag in zijn carrière. Alvarez veroverde met zijn zege de titels in de WBC- en WBA-klasse. De partij werd gevolgd door zo’n 10.000 toeschouwers, waaronder bokslegende Mike Tyson, basketbalgrootheid LeBron James en acteurs Denzel Washington en Will Smith. De 28-jarige Alvarez, bijgenaamd ‘Canelo’ als gevolg van zijn ros haar, werd na twaalf ronden tot winnaar uitgeroepen op punten (115-113, 115-113, 114-114). Beide boksers waren elkaar waard, maar de jury gaf het voordeel aan Alvarez die iets meer initiatief nam.
Het was voor de Mexicaan de vijftigste zege in zijn carrière, tegenover twee onbesliste partijen en één nederlaag. Voor de 36-jarige Golovkin komt er een einde aan zijn reeks van 38 zeges, waarvan 34 voor het einde van de partij. Slechts één keer eindigde een partij van hem onbeslist, bijna een jaar geleden tegen eveneens Alvarez. Zaterdag leed hij zijn eerste nederlaag.
Alvarez toonde zich na afloop open voor een derde duel met de Kazak. “Als de mensen dat willen, kan het zeker voor mij”, liet hij optekenen. “Ik heb vandaag getoond dat ik bij de elite van de bokssport hoor. Golovkin is een groot bokser, maar zijn slagen deden me geen pijn vandaag.”
Alvarez en Golovkin zouden oorspronkelijk op 5 mei al tegen elkaar aantreden, maar dat duel werd geannuleerd na een positieve dopingcontrole van de Mexicaan op clenbuterol.

bron: Belga