21 hulpverleningszones nemen deel aan Belgian Fire Games

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken organiseerde vandaag de derde editie van de Belgian Fire Games, de nationale olympiade voor brandweerlieden. De Limburgse provinciale veiligheidsschool PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) in Genk verwelkomde 126 brandweerlieden uit het hele land op de sportwedstrijd. De Belgian Fire Games werden vandaag geopend door minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en gedeputeerde van Veiligheid Ludwig Vandenhove (sp.a). De sportwedstrijd moet de samenwerking tussen de hulpverleningszones op het hele Belgische grondgebied stimuleren, en tegelijk roepingen voor het beroep van brandweer naar boven brengen. De brandweerlieden moesten het beste van zichzelf geven in zes uiteenlopende sportproeven, waarbij hun fysieke conditie, teamgeest en technische capaciteiten werden gemeten.

Het winnende team mag België vertegenwoordigen op de World Police and Fire Games. Die wereldkampioenschappen vinden in 2019 in het Chinese Chengdu plaats.

De World Police and Fire Games brengen om de twee jaar 12.000 hulpverleners uit meer dan 70 landen samen, waarmee het internationale evenement na de Olympische Spelen de tweede grootste sportwedstrijd ter wereld is. De vorige twee edities van de Belgian Fire Games werden gewonnen door Brussel in 2014 en door Vlaams-Brabant West in 2016.

bron: Belga