Vruchtbare vrouwen zouden een beter geurtje hebben

Met de wildgroei aan datingapps zijn we het ondertussen gewend om met één swipe iemand te beoordelen op zijn looks. Maar wetenschappers hebben ontdekt dat vrouwen met een bepaalde geur het ook goed doen in de liefde. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Volgens een studie in het vakblad Proceedings of the Royal Society B, zouden dames die heel vruchtbaar zijn een bepaalde geur afscheiden die hen aantrekkelijk maakt bij mannen. Bij het onderzoek waren 28 vrouwen en 57 mannen betrokken. De researchers probeerden een bepaalde geur te identificeren die samenhangt wanneer vrouwen ovuleren. Om dit resultaat te bekomen moesten de dames een strikt dieet volgen. Daarnaast waren ook alle deelneemsters op hun vruchtbaarst en moesten ze met katoenen pads onder hun arm slapen.

Snuffelen

Vervolgens werden de pads ingevroren, ontdooid en aan de mannen gegeven, die er dan aan moesten ruiken. Ze kregen hierbij geen beelden te zien van de dames. Naast de pads werden er ook stalen van de deelneemsters vergeleken met hun hormonen. Wat bleek? Vrouwen die ovuleerden werden aantrekkelijker bevonden dan wanneer ze niet vruchtbaar waren. Conclusie: mannen kiezen voor een bepaalde geur omdat ze denken aan het nageslacht.