WK volley 2018 (m) – Red Dragons geven 2-0 voorsprong uit handen tegen Slovenië

WK volley 2018 (m) - Red Dragons geven 2-0 voorsprong uit handen tegen Slovenië
WK volley 2018 (m) - Red Dragons geven 2-0 voorsprong uit handen tegen Slovenië

De nationale volleybalploeg bij de mannen (FIVB 15) heeft zaterdag zijn derde wedstrijd op het WK verloren van Slovenië (FIVB 23). In Firenze gingen de Red Dragons met 2-3 onderuit tegen hun directe concurrent. De Belgen haalden de eerste twee sets (25-22, 25-21) binnen, maar nadien kwamen de Slovenen beter in de wedstrijd: 19-25, 23-25. In de tiebreak trok Slovenië met 13-15 aan het langste eind. België startte tegen de Slovenen, die de Dominicaanse Republiek en Japan met 3-1 versloegen, met Bram Van Den Dries, Sam Deroo, Stijn D’hulst, Pieter Verhees, Simon Van De Voorde, Tomas Rousseaux en Lowie Stuer als libero. Matthias Valkiers, Hendrik Tuerlinckx, Kevin Klinkenberg, François Lecat en Jelle Ribbens (libero) vielen in.
Eerder won België in poule A met 3-1 van Argentinië (FIVB 7). Gastland Italië (FIVB 4) was dan weer met 3-0 te sterk. In de stand is België voorlopig derde met 4 punten, achter Slovenië (8 ptn) en Italië (6). Argentinië heeft 3 punten, net als Japan. De Dominicaanse Republiek is puntenloos laatste. Zaterdagavond staat op de derde speeldag nog het duel Italië-Argentinië op het programma. Zondag treffen de Red Dragons Japan (FIVB 12), maandag kijken ze de Dominicaanse Republiek (FIVB 38) in de ogen.
De beste vier van elke poule stoten door naar de tweede groepsfase. Daarin worden vier poules van vier teams gecreëerd. Vier jaar geleden strandden de Red Dragons op het WK in Polen in de eerste groepsfase.

bron: Belga