Vuelta – Enric Mas: “Sprint van Valverde bestudeerd”

Vuelta - Enric Mas: "Sprint van Valverde bestudeerd"

“Of ik de nieuwe Contador ben? Neen, ik ben Enric Mas”, was het gevatte antwoord van de 23-jarige Spanjaard van Quick-Step Floors, die de voorlaatste rit in de Vuelta op zijn naam bracht en zich meteen ook verzekerde van de tweede plek in het eindklassement. Mas volgde gezwind toen Simon Yates in het slot op zoek ging naar Miguel Angel Lopez en Nairo Quintana. “Ik panikeerde niet toen Miguel wegsprong in het slot”, zei de Spanjaard. “Ik wist dat Simon hem niet te veel bonus zou gunnen met het oog op het eindklassement. Hij was nog een gevaar voor die eindzege. Dus toen Simon aanzette, wist ik dat ik moest volgen.”
In de afdaling van de vijfde en voorlaatste klim beende het duo de koplopers bij. Quintana liet zich uitzakken om de meubelen te redden voor Valverde, met drie ging het naar de slotklim. Daar moest Yates een gaatje laten na een versnelling van Lopez. Mas kon wel volgen. “Miguel en ik verstonden elkaar perfect. We hadden dezelfde belangen, want we wilden beiden op het eindpodium staan.”
In de sprint speelde Mas het vervolgens perfect. “De afgelopen week heb ik heel vaak de beelden bekeken van toen Valverde hier won in 2012. Zo wist ik dat ik de laatste bocht moest ingaan voor Lopez. Voor die bocht moest ik mijn sprint al inzetten, voluit gaan en daarna nog 50 meter alles geven.” En zo geschiedde. Op de vraag of hij de nieuwe Alberto Contador is, antwoordde hij gevat. “Neen, ik ben Enric Mas, maar ik hoop op een dag de helft van zijn palmares te hebben. Maar ik ben wel Enric Mas. Ik houd van zijn stijl van koersen, soms doe ik het ook op die manier.”
Komt hij volgend jaar terug naar de Vuelta om een gooi te doen naar de eindzege? “Dat weet ik nog niet, dat moeten we met het team bespreken. Maar ik droom ook wel van de Tour en zou daar graag eens bij zijn.”

bron: Belga