VERKIEZINGEN18 - CD&V Mechelen lanceert jonge ploeg met ervaren lijstduwers

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Mechelen heeft CD&V zaterdag een sterk vernieuwde en jonge ploeg voorgesteld. 32 van de 43 kandidaten staan voor het eerst op de lijst. Lijsttrekker Wim, zelf 33, presenteerde zijn ploeg aan de pas aangelegde trappen aan de Dijle. De lijst telt een groot aantal jongeren: 15 kandidaten zijn niet ouder dan 35. De ervaring zit bij de lijstduwers: gemeenteraadsleden Hamid Riffi en Magda Van Loon, Bert Leysen en Bart De Nijn. Die laatste is schepen van Openbare Werken en stapte recent over van de N-VA, net zoals OCMW-raadslid Katy Mariëns. Schepen voor Financiën Walter Schroons is er niet meer bij: hij verlaat de politiek voor een functie bij het Rekenhof.

De rode draad voor de plaatselijke CD&V-afdeling wordt een buurtgerichte aanpak. "Wij willen prioritair werk maken van een warm, bruisend en mobiel Mechelen", zegt nummer 2 Zohra Hadnan. Met een buren-helpen-buren-project wil de partij vereenzaming en sociaal isolement tegengaan.

Op het vlak van mobiliteit moet de fiets op de eerste plaats komen, maar de partij wil geen strijd voeren tegen de auto. De doorstroming kan volgens CD&V verbeteren door slimme verkeerssturing.

Bron: Belga