Thierry Neuville moet opgeven met ophangingsproblemen

Thierry Neuville moet opgeven met ophangingsproblemen

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) zijn er niet in geslaagd om hun ophangingsproblemen op te lossen en hebben moeten opgeven. Dat meldt Hyundai Motorsport, het team van Neuville, vanochtend via Twitter. “Ondanks het feit dat hij probeerde de wagen te herstellen moet Thierry Neuville jammer genoeg opgeven omwille van een probleem met de ophanging tijdens KP 8.”

Neuville leek in de openingsrit van de dag op weg naar de snelste tijd tot plotseling de linker schokdemper de motorkap doorboorde. Neuville bereikte de finish met een achterstand van 3:32 op Ogier en begon vervolgens te sleutelen. Neuville kon opnieuw vertrekken maar reed meteen richting assistentiezone in Marmaris waar hij zijn team bedankte voor hun steun.

Hij kon in een korte reactie niet geloven wat hem overkwam. “Ik weet niet wat er gebeurd is. Alles verliep uitstekend tot dat ene moment. We hebben niets geraakt. Er moet gewoon iets zijn afgebroken. Pech, dikke pech.”

Zijn opgave is een grote tegenslag voor Neuville. Hij leidt in de WK-tussenstand met 23 punten op de Fransman Sebastien Ogier.

bron: Belga