"Tabula Rasa" is beste tv-serie op Gala van de Ensors

door
Belga
Leestijd 1 min.

De beste Vlaamse serie van het afgelopen jaar was "Tabula Rasa". De serie werd in het Kursaal van Oostende bekroond met maar liefst vijf Ensors tijdens een galashow. Het is voor het eerst dat ook series in de prijzen vallen. De beste tv-serie van het jaar volgens de jury van de Ensors was "Tabula Rasa". De hoofdvogel, de Ensor voor beste serie, werd afgeschoten, maar het blijf niet bij die ene Ensor. Beste actrice in een Vlaamse tv-serie was Veerle Baetens voor haar rol diezelfde tv-reeks. "Dit was ongetwijfeld de zwaarste rol van mijn leven. Hier heb ik vijf jaar aan gewerkt", aldus Baetens die haar beeldje kreeg uit handen van de cast van "Tytgat Chocolat".

Beste acteur was dan weer Peter Van Den Begin, ook dus voor zijn rol in "Tabula Rasa". Hij liet zich verontschuldigen en stuurde dochter Charlie naar de uitreiking met een koninklijke brief. "Waarde landgenoten, eer uw ambacht, want acteren is het mooiste dat er is", liet hij voordragen.

En nog was het dus niet over voor "Tabula Rasa". Want Kaat Beels en Jonas Govaerts wonnen ook nog eens de Ensor voor beste regisseur. Daarbovenop kwam er ook nog een Ensor voor de scenaristen Malin-Sarah Gozin, Christophe Dirickx en Veerle Baetens.

"Tabula Rasa" was dus de absolute winnaar van de Ensoruitreiking in de categorie series, met een ware 'grand slam', want de reeks pakte vijf beeldjes op vijf nominaties.

bron: Belga