Rally van Turkije – Ophangingsproblemen voor Neuville die zo leiding verliest

Rally van Turkije - Ophangingsproblemen voor Neuville die zo leiding verliest

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) werden in de openingsrit van de tweede volledige wedstrijddag van de Rally van Turkije geconfronteerd met technische problemen. Het duo bereikte de finish met een achterstand van 3:32 op Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) die de leiding overneemt van Neuville. De Oostkantonner probeerde onderweg een noodherstelling uit te voeren. Het is niet duidelijk of Neuville verder kan rijden. Het werd een dramatische ochtend voor Thierry Neuville. Onze landgenoot was snel onderweg en had na 25 km vier seconden voorsprong op Ogier. Niet veel later doorboorde de linkerschokdemper plotseling de motorkap en gingen enkele onderdelen verloren. Neuville bleef tegen lage snelheid verder rijden en bereikte uiteindelijk de finish. Een grote tegenslag voor Neuville die aan de leiding reed en momenteel de WK-tussenstand aanvoert. Het verschil tussen onze landgenoot en eerste achtervolger Ogier bedraagt 23 punten.
“Ik weet niet wat er gebeurd is”, zei Neuville aan de finish. “Alles verliep uitstekend tot dat ene moment. We hebben niets geraakt. Er moet gewoon iets zijn afgebroken. Pech, dikke pech.” Neuville zette de wagen na de finish aan de kant en begon te sleutelen.
Zaterdagvoormiddag worden er nog twee ritten gereden vooraleer de wagens terugkeren naar de assistentiezone in Marmaris.

bron: Belga