Rally van Turkije: na Neuville moet ook Ogier opgeven

Na onze landgenoot en WK-leider Thierry Neuville (Hyundai) heeft ook de Fransman Sébastien Ogier (M-Sport Ford) zaterdag moeten opgeven tijdens de tweede wedstrijddag van de Rally van Turkije, de tiende WRC-manche van het seizoen. Ogier ging in de elfde klassementsrit van de weg af en kon zijn voertuig niet meer herstellen. De vijfvoudig wereldkampioen was tot dat incident in de running voor een sterke notering. Hij beschadigde in de negende klassementsrit dan wel de stuurinrichting van zijn Ford, maar toch stond hij nog vierde, op 46 seconden van toenmalig leider Mikkelsen.

Neuville had na de achtste klassementsrit moeten opgeven, nadat zijn linkerschokdemper de motorkap doorboorde. Zowel Neuville als Ogier moeten zo op de Power Stage (KP17) rekenen om nog enkele extra punten te sprokkelen. Daarin zijn nog tussen de één en de vijf punten te verdienen.

De winnaar van het weekend lijkt zo de Est Ott Tänak te zullen worden. De nummer drie in de WK-tussenstand nam na de elfde klassementsrit de leiding over van de Noor Mikkelsen, die eveneens de voeling met de top verloor door een mechanisch probleem. In de WK-tussenstand telt Tänak 36 punten achterstand op Neuville, en 13 punten achterstand op Ogier. Een zege in Turkije zou hem 25 punten opleveren.

bron: Belga