Jupiler Pro League - Draws in Waasland-Beveren - Eupen en KV Oostende - Cercle Brugge

KV Oostende heeft zaterdag thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen Cercle Brugge op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League. Eupen kwam niet verder dan 0-0 bij het sukkelende Waasland-Beveren, dat dit seizoen nog niet kon winnen. In de Versluys Arena kwam Cercle Brugge na 67 minuten op voorsprong. Mercier zette voor, aanvoerder Benjamin Lambot kopte het leer in doel. Even later ontsnapte de Vereniging aan de 1-1. Zivkovic duwde de bal voorbij Nardi, maar een glijdende Taravel verhinderde de gelijkmaker. Die kwam er twee minuten voor affluiten toch. Bij een vrije trap vond Bjelica de vrijstaande Kevin Vandendriessche. De Fransman knalde het leer tegen de touwen.

Voor Waasland-Beveren mikte Badibanga twintig minuten ver in de tweede helft een vrije trap tegen de lat. Dichter bij een doelpunt kwamen de twee ploegen niet op de Freethiel.

In de stand is KV Oostende zevende met 10 punten, de kustploeg staat één plaats boven Cercle Brugge (9 ptn). Eupen is tiende met 7 punten. Waasland-Beveren is terug te vinden op de 15e en voorlaatste plaats met 4 punten. Het puntenloze Excel Moeskroen ontvangt zondag (14u30) KV Kortrijk.