Davis Cup – Amerikanen houden na zege in dubbelspel tegen Kroatië finalehoop levendig

Davis Cup - Amerikanen houden na zege in dubbelspel tegen Kroatië finalehoop levendig

De Verenigde Staten hebben zich in de halve finales van de Davis Cup tegen Kroatië nog niet gewonnen gegeven. Mike Bryan en Ryan Harrison klopten zaterdag in het dubbelspel op het gravel in Zadar thuisspelers Ivan Dodig en Mate Pavic na een spannende vijfsetter: 7-5, 7-6 (8/6), 1-6, 6-7 (5/7) en 7-6 (7/5). Na drie duels staat Kroatië 2-1 voor. Kroatië leidde na de twee enkelspelen van vrijdag met 2-0. Borna Coric (ATP 18) rekende eerst af met Steve Johnson (ATP 30), waarna Marin Cilic (ATP 6) Frances Tiafoe (ATP 40) klopte. De twee enkelspelen van zondag worden nu beslissend. Cilic opent in principe tegen Johnson, en kan de klus voor de Kroaten dan klaren. In een eventueel vijfde duel neemt Coric het op tegen Tiafoe.
De winnaar speelt eind november om de titel tegen titelverdediger Frankrijk. ‘Les Bleus’ zetten Spanje in Rijsel al na drie duels op een onoverbrugbare 3-0 achterstand. Vorig jaar won Frankrijk voor de tiende keer de Davis Cup door in de finale, ook in Rijsel, België te verslaan met 3-2.
Het team van Johan Van Herck werd dit jaar in de kwartfinales (tweede ronde) uitgeschakeld door de VS. David Goffin en Steve Darcis waren er in april wel niet bij in Nashville.

bron: Belga