MR en Open Vld willen sleutel van Brussel-stad in handen krijgen

door
Belga
Leestijd 1 min.

MR en Open Vld hebben vandaag samen hun verkiezingslijst en hun ambitie voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Eén zaak werd heel duidelijk: Alain Courtois moet burgemeester worden en zo de sleutel van de stad Brussel in handen krijgen. "Dit is een ploeg voor een nieuw hoofdstuk in Brussel-stad", zegt Courtois. Het programma van de MR-Open Vld-lijst omvat 45 pagina's en 361 voorstellen, maar kandidaat-burgemeester Courtois legt de focus op veiligheid, netheid en toegankelijkheid. De echte sleutel ligt daarin bij de politie en die bevoegdheid ligt bij de toekomstige burgervader.

"Ik hoor overal dat er in Brussel een tekort is van 200 agenten, maar we hebben er wel 3.000. Je moet ze de juiste taken geven en prioriteiten stellen. We moeten ook inzetten op een versterking van het politiemateriaal en het cameranetwerk", stelt Courtois.

Op het voorstellingspodium werd kandidaat-burgemeester Courtois geflankeerd door nummer twee en huidig schepen van Mobiliteit Els Ampe. Zij sprak haar volle vertrouwen in Courtois nogmaals uit. Op de liberale lijst krijgt Courtois ook nog steun van de huidige schepenen Geoffroy Coomans (3de plaats), Clémentine Barzin (4de plaats), MR-fractieleider David Weytsman (5de plaats) en lijstduwer Olivier De Clippele.

Op het vlak van mobiliteit haalde schepen Ampe aan dat Brussel een metronetwerk op maat van de grootstad moet krijgen met uitbreidingen naar Parking C, Haren, Tour & Taxis en Neder-Over-Heembeek. De bevoegdheid van het metronetwerk ligt echter wel bij het gewest.

bron: Belga