Jelle Wallays ontloopt massasprint in Vuelta voor ritzege

Jelle Wallays ontloopt massasprint in Vuelta voor ritzege
Jelle Wallays ontloopt massasprint in Vuelta voor ritzege

Jelle Wallays (Lotto Soudal) heeft vandaag de achttiende etappe in de 73e Ronde van Spanje gewonnen. Na 186,1 kilometer van Ejea de los Caballeros naar Lerida (Catalonië) was de 29-jarige West-Vlaming sneller dan zijn Noorse medevluchter Sven Erik Byström. De twee bleven een sprintend peloton net voor. De Slovaak Peter Sagan werd derde. De wereldkampioen moest zo andermaal met een dichte ereplaats vrede nemen. Tom Van Asbroeck spurtte naar de achtste stek. Simon Yates (Mitchelton-SCOTT) behield de rode leiderstrui. De 26-jarige Brit heeft 25 seconden voor op de Spanjaard Alejandro Valverde. Diens landgenoot Enric Mas is op 1:22 derde.

Wallays boekte zijn tweede zege van het seizoen, na een ritzege in de ronde van San Juan (2.1), de zevende in zijn carrière en de eerste in de WorldTour.

In de negentiende rit is het morgen opnieuw aan de klimmers. Na 154,4 kilometer van Lerida naar Andorra ligt de aankomst op de Coll de la Rabassa (2.025 meter). Die is 17,5 kilometer lang en gemiddeld 6,3 procent steil.

bron: Belga