Zo lang moet je wachten voor een eerste date

daten
foto Pexels

Als jij een online dater bent, heb je het je waarschijnlijk al afgevraagd. Wanneer vraag je iemand die je online hebt leren kennen, mee uit? Je wilt je gesprekspartner natuurijk niet afschrikken, maar je wilt zeker niet dat het gesprek doodbloedt. Spreek daarom af binnen twee tot zeven dagen na de eerste ontmoeting.

Datingapp Tinder deed onderzoek naar het beste moment om iemand uit te vragen. Ook als je je crush niet online hebt ontmoet, maar bijvoorbeeld tijdens het uitgaan, kan dit nuttige info zijn.

Uit de bevragingen van Tinder blijkt dat zo’n 95% van de daters het liefst afspreekt binnen twee tot zeven dagen na de (online) ontmoeting.

Zo snel?

Dat lijkt heel snel, maar als je elkaar graag in het echt ontmoet, waarom zou je dan langer wachten? Ook al heb je het druk, als je geen gaatje in je agenda kan vrijmaken voor je date, wil je dan wel echt afspreken?

Het is ook heel belangrijk om de vonk die online overgeslagen is, niet te laten uitdoven. Als je te lang wacht om te daten, verliest de andere misschien zijn of haar interesse.

Opgepast!

Ook al heb je snel een date te pakken, het betekent niet dat je overhaast te werk moet gaan. Online daten brengt ook risico’s met zich mee, omdat je niet zeker weet wie er straks voor je staat. Laat daarom steeds aan een vriend of vriendin weten waar je hebt afgesproken.