Vergeet strakke mannen in het pak, de onverzorgde 'scumbro' domineert nu het straatbeeld

Verkopers van gesofisticeerde mannenkledij beleven slechte tijden. Volgens modeblad Vanity Fair is het tijdperk van de scumbro aangebroken. Mannen met dure maar slonzige kleren zijn helemaal trendy en Justin Bieber lijkt hierin de messias te zijn. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Een scumbro koopt exclusieve kledij, maar combineert dit met foute kledingstukken zoals Crocs. Hij wil rebels doen door zich fout te kleden. En ook scheren of regelmatig de haren wassen is niks voor een scumbro.

Bewust lelijk 

Ook modebloggers en fashionsites hebben de trend al gespot, al is het voor hen meer een doorn in het oog. Zo kopen ze volgens de site Mr.Porter kledij bij exclusieve merken zoals Gucci en Prada, maar creëren ze dan de meest lelijke combinaties. Wie er dus als een hoopje ellende uitziet, is eigenlijk héél rijk en cool. Of de trend bij ons ook gaat overwaaien? We hopen het niet.

Styliste

De bekendste scumboy is zonder twijfel Justin Bieber. Hij gaat tegenwoordig door het leven met halflange haren, Hawaiiaanse shirts en schreeuwerige broeken. Hoewel het eruit ziet alsof hij kleurenblind is, is de look eigenlijk samengesteld door zijn styliste Karla Welch. Ondertussen heeft Bieber ook al enkele volgelingen: zo maken Pete Davidson en Shia LaBeouf deel uit van de scumboy-groep.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on