Deze avondgewoontes versterken je band met je partner

Foto Unsplash

Het fijnste moment van de dag is waarschijnlijk thuiskomen en even wat qualitytime met je partner beleven. Maar door de drukte van het werk en een gezin, kan dit op de achtergrond geraken. Logisch, maar het is nefast voor je relatie. Met deze tips voel je je meer verbonden met je wederhelft. 

Vrij met elkaar 

Een dag heeft maar 24 uren en het merendeel daarvan brengen we door op de werkvloer. Als je ’s avonds thuiskomt moeten er nog allerlei huishoudelijke taken gebeuren en een daar komt vaak de zorg van je gezin bij. Tegen dat je naar bed gaat, ben je vaak bekaf. Toch kan het geen kwaad om een intiem moment met je partner te beleven. Het is wetenschappelijk bewezen dat seks goed is voor je nachtrust.

Geef hem of haar een complimentje

Het succes van een goede relatie zit in kleine dingen. Door regelmatig elkaar een complimentje te geven, toon je je waardering voor de andere persoon. Zeg bijvoorbeeld eens “Wat zie je er goed uit” of “bedankt om in het huishouden te helpen” zo geef je bevestiging en dat is altijd fijn om te horen.

Neem samen een bad

Samen douchen of een bad nemen, het klinkt voor voor veel mensen iets wat vooral ouderen doen. Toch creëert het intimiteit op een nieuw niveau. Je kan elkaars rug wassen of gewoon een beetje praten. Het is een simpele maar effectieve manier om de band tussen elkaar te versterken.

Praat met elkaar

Neem de moeite om te vragen wat de andere persoon bezighoudt. Het toont dat je hem of haar waardeert en dat je nog steeds interesse hebt. Zo weet je ook of je nog altijd op dezelfde golflengte zit en jullie relatie nog altijd dik in orde is.

Ga op hetzelfde tijdstip naar bed

Het is geen evidente klus om telkens samen onder de wol te kruipen, maar het belang ervan mag niet onderschat worden. Je raakt elkaar meer aan, je praat vaak nog even en het is goed voor je fysieke als emotionele gezondheid. Sluit de dag dus in schoonheid af, in de armen van je geliefde.