Rusland heeft verdachten geïdentificeerd

door
Belga
Leestijd 1 min.

Rusland heeft de twee personen geïdentificeerd die de Britse politie verdenkt van de vergiftiging van voormalige Russische dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin vandaag bekendgemaakt. Volgens de Russische president gaat het om "burgers" en dus niet om leden van de inlichtingendienst. "We weten om wie het gaat, we hebben hen gevonden. We hopen dat ze zelf in de openbaarheid komen om te vertellen wie ze zijn", zei Poetin op een economisch forum in het uiterste oosten van Rusland. "Het zijn natuurlijk burgers", voegde hij eraan toe.

Vorige week raakte bekend dat de Britse politie twee Russen in verdenking heeft gesteld in de zaak-Skripal. Het gaat om Aleksandr Petrov en Roeslan Bosjirov, volgens Londen twee officieren van de militaire inlichtingendiensten, al gebruikt het tweetal waarschijnlijk valse namen.

Volgens de politie kwam het duo op 2 maart van dit jaar aan op de Londense luchthaven Gatwick, met een vlucht uit Moskou. Ze verbleven eerst in een hotel in Londen. Een dag later gingen ze naar Salisbury, waar Skripal woonde. Op 4 maart vlogen ze vanop Heathrow terug naar Moskou. In de hotelkamer in Londen waar de twee verbleven, zijn sporen van novitsjok gevonden.

Bron: Belga