Canadees Woods houdt Dylan Teuns van zege, Simon Yates blijft leider

door
Belga
Leestijd 1 min.

Michael Woods (Education First) heeft vandaag de zeventiende rit van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De 31-jarige Canadees bleef na 157 kilometer tussen Getxo en Balcon de Bizkaia Dylan Teuns (BMC) en de Spanjaard David de la Cruz (Sky) voor. De Brit Simon Yates (Mitchelton-Scott) blijft leider in het algemene klassement. Een erg ruime kopgroep, waarbij de Belgen Dylan Teuns, Thomas De Gendt en Pieter Serry, maakte lange tijd koers. Met de finish in zicht brokkelde die af, en onder meer Serry moest met nog tien kilometer voor de boeg lossen, net als De Gendt even nadien. Op de steile slotklim was het hard tegen hard, en de groep viel verder uiteen. Teuns hield vooraan stand, maar was net niet opgewassen tegen de finale versnelling van Woods, die met een voorsprong van een handvol meters over de streep rolde.

De Gendt kende een begenadigde dag en sprokkelde onderweg voldoende punten om de leiding in het bergklassement over te nemen van de Spanjaard Luis Angel Maté.

Morgen moeten de renners 186,1 kilometer overbruggen tussen Ejea de los Caballeros en Lleida. De Vuelta eindigt op zondag.

bron: Belga