Mannen zorgen elke week voor zeven uur extra werk in het huishouden

huishouden
foto Pexels

Met een man in huis hebben vrouwen plots elke week zeven uur meer huishoudelijk werk. Volgens onderzoekers aan de Amerikaanse University of Michigan komt dat omdat mannen gemiddeld veel minder vaak hun handen uit de mouwen steken in het huishouden, en ze brengen natuurlijk wel werk met zich mee.

Koken, de was doen, schoonmaken… wanneer je het voor twee moet doen geraak je haast niet door de berg werk heen. De wetenschappers van de University of Michigan analyseerde gegevens tussen 1968 en 2005 en achterhaalde dat single vrouwen gemiddeld zo’n twaalf uur per week aan het huishouden besteden. Op het moment dat er een man bij hen intrekt, komt daar zo’n zeven uur bij.

Drie kinderen

Komen er kinderen bij kijken, dan wordt het huishouden een nog zwaardere klus. In gezinnen met drie kinderen besteden moeders namelijk zo’n 28 uur per week aan huishoudelijke taken.

Let wel op, voor dit onderzoek werd rekening gehouden met de taakverdeling tussen man en vrouw vanaf 1968, dus het is niet uitgesloten dat de huidige situatie evenwichtiger is.

Bron: The Huffington Post