Tim Wellens verdedigt titel niet

door
Belga
Leestijd 1 min.

De 59e editie van de GP van Wallonië (1.1) moet het morgen zonder titelverdediger Tim Wellens stellen. Dat bevestigde zijn team Lotto Soudal deze middag, hoewel hij eerst aangekondigd was op de deelnemerslijst. De Waalse semiklassieker start dit jaar niet in Chaudfontaine, maar in Blegny. Van daaruit wordt koers gezet richting de aankomst op de Citadel van Namen, waar na 205,9 kilometer de winnaar gekend is. Aan het parcours werd één en ander veranderd. "Zo werd de startplaats gewijzigd en de wedstrijd zal in de beginfase iets zwaarder zijn", aldus Christophe Brandt van de organisatie. "Na de start volgen de beklimmingen Trasenster en Desnié, die er meteen zullen inhakken. Daarna komen we via Werbomont opnieuw op het oude, traditionele parcours van de GP van Wallonië, met onderweg de hellingen van Ermeton, Lustin en Tienne aux Pierres om koers te zetten naar de Citadel."

Titelverdediger Tim Wellens is er niet bij. De renner was voorzien op de deelnemerslijst, maar koos er uiteindelijk voor om zijn programma te wijzigen. Dat bevestigde zijn team Lotto Soudal vanmiddag, hoewel hij net daarvoor nog met een persbericht werd aangekondigd door de ploeg zelf en ook de organisatie verstuurde nog een bericht met zijn deelname.

Zonder de Limburgse Monegask verschijnen er slechts drie oud-winnaars aan de start: Julien Simon (2012), Jan Bakelants (2013) en Jens Debusschere (2015). Er mag verwacht worden dat zij zullen meestrijden voor de zege, net zoals Warren Barguil, Jasper Stuyven, en wie weet kan Arnaud Démare verrassen bergop.

bron: Belga