N-VA distantieert zich na racistische uitspraken van kandidaat over "typische negergeluiden"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De N-VA distantieert zich van de uitspraken die Alain Van Nieuwenborgh, kandidaat op de 15de plaats van de N-VA-lijst in Brussel-stad, in de maand juli heeft gedaan naar aanleiding van het multicultureel festival Couleur Café. Van Nieuwenborgh bestempelde de muziek als "typische negergeluiden". De uitspraken en de polemiek rond de uitspraken van Van Nieuwenborgh kwamen aan het licht toen La Dernière Heure oppikte dat een kandidaat van de partij PTB het bewuste Facebookbericht had bovengehaald. Daarin uit Van Nieuwenborgh zijn tevredenheid dat Couleur Café op zijn einde liep en de bewoners van Laken weldra verlost waren van de "typische negergeluiden". Die uitspraak zorgde meteen voor heel wat polemiek.

"We waren enorm geschokt door de uitspraken en distantiëren ons volledig hiervan. Ik wil benadrukken dat de vijfde kandidaat op onze lijst in Brussel-Stad, Yabo Muyabo, Congolese roots heeft. Deze uitspraak hoort niet thuis in het N-VA-verhaal", laat Jan Hellemans, woordvoerder van N-VA Brussel, weten.

Bij N-VA Brussel hebben ze hun kandidaat nog niet kunnen bereiken en willen ze hem zich eerst laten verantwoorden alvorens drastische maatregelen te nemen.

bron: Belga