Jambon en Francken hebben "vruchtbaar gesprek" met Britse minister

door
Belga
Leestijd 1 min.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken hebben "een vruchtbaar gesprek" gehad met de Britse minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid over de problematiek van de transmigranten in ons land, zo verluidt op het kabinet van minister Jambon. Als onderdeel van hun actieplan trokken Jambon en Francken vandaag naar de Britse hoofdstad om met Savid te praten over een versterkte samenwerking om de problematiek van de transmigranten aan te pakken.

De Belgische regeringsleden stelden er volgens het kabinet vast dat de Britten de doortocht van migranten die Groot-Brittannië willen bereiken ook als hun probleem zien en bereid zijn om een partnerschap uit te bouwen. Experts uit beide landen gaan nu aan de slag om de samenwerking "op heel korte termijn" concreet te maken.

Ook staatssecretaris Francken sprak van een "constructief overleg" met Javid. "Partnerschap om Zeebrugge beter te beveiligen, gezamenlijke politieaanwezigheid op snelwegparkings en opstarten ontradingscampagne", zo deelde hij mee op Twitter.

Samen met West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé brengen Jambon en Francken morgen een werkbezoek aan de haven van Zeebrugge. Daar zouden beide N-VA-kopstukken meer uitleg verschaffen over hun bezoek aan Londen.

bron: Belga