De maand waarin je geboren bent, zegt iets over je gezondheid

Ben je in mei geboren en zelden ziek? Wetenschappers hebben ontdekt dat dit geen toeval is. Je geboortemaand zou je gezondheid sterk beïnvloeden. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Datawetenschappers van het Amerikaanse Columbia University Medical Center hebben tijdens een enorme researchproef maar liefst 1,7 miljoen inwoners geanalyseerd. Wat blijkt? Wie in mei geboren is, loopt het minste risico om ziek te worden. Ben je geboren in oktober of november, dan heb je helaas pech. Sommige maanden zijn meer gelinkt aan ziektes dan andere.

ADHD

Mensen die in maart geboren zijn, lopen een hoger risico op ADHD. Maart is dan weer een slechte maand vanwege hartproblemen. Wetenschappers willen wel duidelijk maken dat ouders niet noodzakelijk hun conceptie hoeven aan te passen. Wil je toch het risico niet lopen? Dan moet je proberen zwanger te geraken tussen juli en oktober. Vooral september is een topperiode om een kind op de wereld te zetten. Ze doen het beter op school, hebben minder last van overgewicht en worden ouder dan gemiddeld. Winterkindjes zijn dan weer vatbaarder voor mentale problemen. De exacte reden voor de verschillen zijn nog niet helemaal duidelijk, maar de onderzoekers vermoeden dat het weer, de hoeveelheid licht en het bloeien van bepaalde planten een rol spelen.