Werken voor een goed doel: Lauren De Maertelaere van Hachiko vzw

Wat doe je bij Hachiko?

“Hachiko is een vzw die assistentiehonden opleidt en ze gratis plaatst bij mensen met een motorische beperking. Enerzijds voert een assistentiehond praktische opdrachten uit zoals dingen oprapen, deuren openen en sluiten, helpen bij moeilijke verplaatsingen met de rolstoel… Op die manier kunnen we een persoon met een motorische beperking een stukje autonomie teruggeven. Anderzijds bloeit een sociale wereld open voor iemand met een assistentiehond. Binnen Hachiko werk ik als communicatiemedewerker. Algemeen houdt dat in dat ik de communicatieacties van Hachiko begeleid en coördineer (website en sociale media beheren, onze gazet GoHachiko opstellen…)”

Wat motiveert jou?

“De voldoening die je krijgt wanneer je ziet hoe een assistentiehond het leven van iemand zo positief verandert en hoe innig de band is die ontstaat tussen het baasje en de hond, is enorm groot.”

Is jouw vzw op zoek naar vrijwilligers?

“Ons goed doel is altijd op zoek naar helpende handen. Elke gemotiveerde dierenliefhebber kan zich opgeven als gastgezin en gedurende anderhalf jaar een assistentiehond-in-opleiding helpen opvoeden. Verder kunnen we ook enthousiaste helpers gebruiken bij promostanden, de begeleiding van demo’s en op ons jaarlijks benefiet eind augustus.”

Wie interesse heeft om als vrijwilliger aan de slag te gaan, kan mailen naar [email protected]

 

 

Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen? Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting.