Weerbericht: van zacht en droog naar frisser en regenachtig

door
Belga
Leestijd 3 min.

Deze namiddag blijft het vrij zacht en overwegend droog met veel bewolking, maar ook wat zon. Ook morgen staat ons een droge en zonnige dag te wachten, met een strakke zuidwestelijke wind en maxima van 22 tot 25 graden. Woensdag blijft het in een groot deel van het land zonnig, maar vanaf het noordwesten neemt de kans op regen geleidelijk toe. Donderdag valt af en toe regen en wordt het overal frisser. Deze namiddag blijft het vrijwel overal droog met doorgaans veel bewolking, maar af en toe ook wel opklaringen. In het noordwesten is bij momenten wat gedruppel mogelijk. In het zuidoosten van het land wordt het vrij zonnig met hoge sluierbewolking. De maxima liggen tussen 19 graden aan zee en 22 graden in het centrum van het land. Er waait een matige en aan zee meestal vrij krachtige wind uit westelijke richtingen.

Vanavond en vannacht blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden. In de Ardennen zijn de opklaringen breder en kunnen er zich in de loop van de nacht mistbanken vormen. De temperaturen zakken tussen 7 en 12 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 12 en 15 graden elders. De wind wordt zwak of matig uit zuidwestelijke of veranderlijke richtingen.

Morgen wordt het vrij warm met zon, maar ook af en toe enkele hoge wolkensluiers. In het noordwesten zijn er 's ochtends mogelijk meer wolken. De maxima liggen tussen 22 graden in de Hoge Venen en 25 graden in het centrum van het land. De wind waait matig uit zuidwest, aan zee soms vrij krachtig.

Morgenavond en -nacht wordt het helder tot licht bewolkt met hier en daar vorming van nevel of een mistbank. Aan de kust en in het noordwesten van het land wordt het in de loop van de nacht mogelijk bewolkt vanaf de Noordzee. De minima liggen tussen 8 en 13 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 13 en 17 graden elders. In het noordwesten blijft de wind matig uit zuidwest. In het binnenland wordt hij zwak uit zuidwestelijke of veranderlijke richtingen.

Woensdagochtend is het op de meeste plaatsen zonnig met wat nevel of een lokale mistbank. Aan zee begint de dag meteen zwaarbewolkt tot betrokken. Uiterst langzaam verplaatst deze bewolking zich landinwaarts en in het noordwesten van het land kan daar soms wat lichte regen uitvallen. In de zuidoostelijke helft van het land wordt het geleidelijk licht tot wisselend bewolkt.

's Nachts verplaatst de zwakke neerslagzone zich tot het centrum en het noordoosten van het land. De maxima liggen tussen 18 en 24 graden in de noordwestelijke helft van het land en tussen 2 en 26 graden in de zuidoostelijke helft. De wind waait eerst zwak uit het zuidwesten en later meestal matig uit het noorden.

Donderdag is het zwaarbewolkt of betrokken met soms lichte regen. Vanaf de kust wordt het droger, maar er blijft veel bewolking aanwezig. Het kwik stijgt tot 19 of hooguit 20 graden. De wind waait zwak of matig uit het noorden.

Vrijdag en zaterdag wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Zaterdag is er aan zee kans op een buitje. De maxima liggen rond 20 graden in het centrum. De wind waait meestal zwak uit zuidwest tot west. Zondag krijgen we afwisselend zon en wolken. Het kwik stijgt tot rond 23 of lokaal 24 graden. De wind waait matig uit zuid tot zuidwest. Maandag krijgen we veel zon met temperaturen die tot rond 25 graden klimmen. Geleidelijk ontstaan er meer stapelwolken, waarin op het einde van de dag (onweers)buien tot ontwikkeling kunnen komen.

bron: Belga