UEFA Nations League - Portugal start Nations League met thuiszege in topper tegen Italië

Portugal heeft maandagavond de clash in groep 3 van Divisie A in de UEFA Nations League met het kleinste verschil (1-0) gewonnen van Italië. André Silva scoorde vlak na de rust het enige doelpunt van de wedstrijd. In het Estadio da Luz in de hoofdstad Lissabon stond een wedstrijd op het programma tussen twee landen die uit zijn op eerherstel. Europees kampioen Portugal wil de vroegtijdige uitschakeling op het WK in Rusland zo snel mogelijk doorspoelen. De Portugezen konden toen niet overtuigen en gingen er in de achtste finales al uit tegen Uruguay. Op dat WK waren de Italianen er zelfs niet bij, voor de eerste keer sinds 1958.

Voor de Squadra was het al de tweede wedstrijd in de Nations League, vrijdagavond kwamen ze in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Polen. Met één op zes lijkt de Final Four nu al ver weg voor de troepen van Roberto Mancini, die zijn tweede nederlaag als bondscoach leed. Ondanks liefst negen wissels - alleen doelman Gianluigi Donnarumma en middenvelder Jorginho mochten blijven staan - konden de Italianen amper iets klaarmaken, tegen een Portugal zonder sterspeler Cristiano Ronaldo. De aanvaller van Juventus kreeg rust en werd niet opgeroepen voor deze nieuwe competitie. De Portugezen morsten voor de pauze met de kansen en hadden uiteindelijk aan één treffer genoeg om een verdiende zege te boeken.