Zwangere vrouwen eisen 'pregnancy mode' in fitnessapps

Niet alleen mensen die willen afvallen, gebruiken allerlei fitness- en gezondheidapps, ook zwangere vrouwen willen graag in vorm blijven. Toch zijn ze niet tevreden. Volgens hen ontbreekt er vaak een 'pregnancy mode' in work-outapplicaties. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 2 min.

Een gezondheidsapp die bijhoudt hoeveel calorieën je binnenkrijgt of waarschuwt als je te weinig water drinkt , er bestaat voor ieder wat wils. Maar daar zijn zwangere vrouwen het niet mee eens. Het was schrijfster Swapna Krishna die de kat aan de bel bond. Volgens haar wordt er te weinig rekening gehouden met zwangere dames als het gaat om work-out- of wellnessapplicaties. Vaak krijgen ze meldingen dat ze teveel bijkomen en meer moeten bewegen, iets waar ze natuurlijk negen maanden lang geen boodschap aan hebben.

Mannen als maatstaf 

Net zoals Krishna ergeren een hoop vrouwen zich aan de mannelijkheid van de apps. Zo ontbreekt er een degelijke 'pregancy mode' in de applicaties en worden de producten ontworpen met mannen als maatstaf. Op Twitter zijn alvast veel vrouwen blij dat het probleem wordt aangekaart.

Hey tech developers: It'd be really nice if you put a “pregnancy mode” in your weight/training/workout etc. apps. I'm getting really tired of my smart scale and exercise apps yelling at me for weight gain/decreased activity.

— Swapna Krishna (@skrishna) August 30, 2018

Hahah my “smart” scale decided I was my husband during my third trimester ????

— Nicole Man Gai (@nicolemangai) August 30, 2018

My period tracker finally added a “I'm pregnant” function... and it still gives me monthly updates of likely fertile days. Uh, THINK I've got that covered, actually! ?

— Ms Laurie (@laurie_ms) August 30, 2018