Vrouw steekt dynamietstaaf aan in plaats van kaars

Vrouw steekt dynamietstaaf aan in plaats van kaars
Foto Max Pixel

Een Amerikaanse vrouw is tijdens een stroomstoring ernstig gewond geraakt. De vrouw dacht dat ze een kaars had aangestoken, maar vrijwel meteen werd duidelijk dat het om een dynamietstaaf ging. 

Vanwege hevige onweersbuien zat het dorpje Bridgeport even zonder stroom. Aangezien het gezin helemaal in het donker zat, wou de 30-jarige mama enkele kaarsen aansteken. Ze had er zelf geen in huis, maar wist dat de vorige bewoners wat kaarsen in de kelder hadden achtergelaten. Op de tast ging de vrouw op zoek. Toen de vrouw de ‘kaars’ aanstak, explodeerde die vrijwel meteen. De Amerikaanse mama van twee kinderen liep zware verwondingen op aan haar gezicht en aan haar handen. De verwondingen waren zo ernstig dat meerdere vingers geamputeerd moesten worden. Niemand anders raakte gewond.

Tweede staaf

De hulpdiensten vonden tijdens een huiszoeking nog een tweede dynamietstaaf. Die werd op een later moment in een gecontroleerde omgeving tot ontploffing gebracht. Niemand werd vervolgd voor het misverstand. “De bewoners konden niet weten dat er explosieven in huis lagen”, zegt een politiewoordvoerder aan The Independent.