Lerares onderwerpt leerlingen aan shockerende moraliteitstest

Lerares onderwerpt leerlingen aan shockerende moraliteitstest
Foto Unsplash

Een Amerikaanse leerkracht is geschorst nadat ze haar studenten onderwierp aan een nogal dubieuze moraliteitstest. In de lessen Engels kwamen onder andere de onderwerpen incest en dode dieren aan bod.

Sarah Gillam had een op dag genoeg van de traditionele lessen en besloot om de 15 en 16-jarige studenten in de Hilliard Bradley High School in Ohio eens iets anders te onderwijzen. Via een onlinetest konden leerlingen de vragen beantwoorden en ook aanduiden of ze vragen oké vonden. Een voorbeeld van een vraag: een broer en een zus gebruiken voorbehoedsmiddelen wanneer ze seks hebben en ze doen dit één keer om het eens te proberen. Vind je dit oké? Wanneer een meisje vier puppy’s heeft, maar enkel ruimte voor twee slaat ze andere twee dood met een steen. Is dit oké? Zoals verwacht waren de studenten geshockeert door de vragen.

Geschorst 

Ondertussen heeft de directie besloten om Gillam te schorsen. Ze willen eerst een onderzoek voeren en gaan dan een definitieve beslissing maken. Ook de ouders van de kinderen zijn behoorlijk boos over de leerstof van de juffrouw. “Een kind hoeft zoiets niet te weten. Wat is het nut van zo’n vragen tijdens de les Engels”, vragen de bezorgde ouders zich af? De directie begrijpt de woede, maar verdedigt zich door te zeggen dat ze nooit toestemming hebben gegeven voor de test. Ze hebben ook hun excuses aangeboden.