Vlucht Perth-Londen maakt rechtsomkeer wegens opstandige passagier

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een non-stop vlucht tussen het Australische Perth en Londen -met ruim 17 uur één van de langste vluchten ter wereld- heeft twee uur na het opstijgen rechtsomkeer moeten maken. Aanleiding was een opstandige passagier. De passagier van de Boeing 787-9 Dreamliner van luchtvaartmaatschappij Qantas werd uiteindelijk geboeid en gemaskerd van het vliegtuig gehaald door de politie van Perth.

Passagiers vertelden aan de Australische zender ABC dat de man zich erg vreemd gedroeg. Kort na het opstijgen van het vliegtuig sloot hij zich meer dan een uur op in de toiletten. Toen hij weer tevoorschijn kwam, begon hij te schreeuwen en met zijn vuisten te zwaaien naar enkele medepassagiers.

Het cabinepersoneel probeerde de man te kalmeren. "Ze vroegen bijstand van enkele mannelijke passagiers, wat ook gebeurde. Sommige inzittenden reageerden erg gespannen", getuigt een vrouw aan ABC. Volgens haar heeft de crew goed gehandeld door de man achterin het toestel in bedwang te houden.

Het gaat om een 32-jarige, die intussen door de politie is verhoord. Qantas moest de vlucht uitstellen naar de volgende dag. De maatschappij verontschuldigde zich bij haar klanten, maar zegt geen storend gedrag aan boord te kunnen dulden.

bron: Belga