WB zwemmen: Timmers naar finale 100m vrij, Buys bereikt finale 50m vlinder

WB zwemmen: Timmers naar finale 100m vrij
WB zwemmen: Timmers naar finale 100m vrij

Pieter Timmers, gisteren zesde op de 50m vrije slag, heeft zich vandaag gekwalificeerd voor de finale van de 100m vrije slag op de Wereldbeker in het Russische Kazan, de eerste manche van het seizoen. Kimberly Buys zwemt de finale van de 50m vlinderslag. Timmers, olympisch vicekampioen op de 100 meter, is terug in het bad na de hersenvliesontsteking die hem weghield van het EK in Glasgow. Hij is amper hersteld van een griep, maar finishte met 49.68 toch als tweede in de derde reeks, na de Nederlander Kyle Stolk (49.67).

Enkel de Amerikaan Blake Pieroni (49.01) en de Rus Vladimir Morozov (49.38), vrijdag nog winnaar van de 50 meter, waren in respectievelijk de eerste en vijfde reeks sneller dan Stolk en Timmers.

Buys, die op het EK brons behaalde op de 50 meter vlinderslag, noteerde de derde tijd op die afstand. Ze eindigde als tweede in de tweede reeks met 26.37, op amper zes honderdsten van de Russin Mariia Kameneva (26.31), en op 61 honderdsten van Sarah Sjöström (25.76), de winnares van de vierde en laatste reeks. De Zweedse triomfeerde gisteren op dezelfde afstand in de vrije slag, terwijl Buys zich niet kon plaatsen voor de finale.

De finales vinden vanavond plaats. Morgen zwemmen Timmers en Buys respectievelijk de 50 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag. Zij zijn de enige Belgische zwemmers op deze meeting.

Bron: Belga