Vuelta – Simon Yates heeft nog geen gewonnen spel

Vuelta - Simon Yates heeft nog geen gewonnen spel

Simon Yates pakte zaterdag de ritzege in de Vuelta en is opnieuw leider, nadat hij eerder al drie dagen de rode trui droeg. Yates sloeg pas toe op 800 meter van de finish. “Ik heb het juiste moment gekozen om aan te vallen”, zei hij. “Ik kende die slotklim immers niet, wist niet waar de steile stukken zich bevonden. Ik begon rustig aan die klim, hield de hele tijd mijn eigen ritme aan en koos dan het juiste moment op het eind om mijn slag te slaan. Je kan niet zeggen dat ik heel dominant was, nog geen enkele keer in deze Vuelta.”
En dat was hij wel in de Giro, waar hij drie ritten won, op weg leek naar de eindzege en uiteindelijk kraakte in de 19e etappe en bijna 40 minuten verloor. “Ik ben nog altijd dezelfde renner als in de Giro”, stelde hij. “Met dezelfde naam, alleen is mijn voorbereiding anders. Het idee was nu om sterker te worden in de Vuelta zelf en niet al meteen top te zijn bij de start. Ik denk dat ik daarin geslaagd ben, maar het is nog lang niet voorbij.”
Yates telt 20 seconden voorsprong op Valverde en 25 op Quintana. “Ik kijk uit naar de rit van zondag met aankomst op de Lagos de Covadonga. Het is een andere inspanning dan die van vandaag. Zelf houd ik meer van een lange klim, want op zo’n aankomst als vandaag koers je de hele tijd op je limiet. Ik hoop dat ik morgen opnieuw goede benen heb. Movistar toonde zich sterk vandaag. Quintana was al in orde gisteren en wist toen mijn aanval te beantwoorden en zelfs enkele seconden (zes) te nemen. Dat hoort erbij in koers, vandaag verloor hij er dan weer zeven op mij aan de finish. Het wordt zeker nog een felle strijd.”

bron: Belga